Niedziela, Kwiecień 22, 2018
Nawigacja
Menu
  STRONA GŁÓWNA
  JESTEŚMY NA FACEBOOK - u
  KULINARIA NASZEJ SZKOŁY
  HISTORIA SZKOŁY
  O SZKOLE
  PREZENTACJA SZKOŁY - 2017 - 2018
  KADRA PEDAGOGICZNA
  SZUKAJ

NASZE KIERUNKI
  TMRiA -ROLNICTWO
  TŻiUG - GASTRONOMIA
  TUF - FRYZJERSTWO
  TPS - MECHANIK POJAZDÓW

DOKUMENTY SZKOLNE
  PLAN IMPREZ I UROCZYSTOŚCI SZKOLNYCH 2017-2018
  PROGRAM PRACY SZKOŁY 2017-2018
  STATUT ZESPOŁU SZKÓŁ
  STATUT LO DLA DOROSŁYCH
  STATUT SZKOŁY POLICEALNEJ DLA DOROSŁYCH
  REGULAMIN RADY PEDAGOGICZNEJ
  REGULAMIN RADY RODZICÓW
  REGULAMIN SAMORZĄDU UCZNIOWSKIEGO
  REGULAMIN SAMORZĄDU SŁUCHACZY
  REGULAMIN BIBLIOTEKI

DLA MATURZYSTY
  PRZYBORY NA MATURĘ
  TERMINY PRÓBNYCH EGZAMINÓW MATURALNYCH
  WAŻNE TERMINY DLA MATURZYSTÓW

EGZAMIN ZAWODOWY - 2017/2018
  HARMONOGRAM EGZAMINÓW ZAWODOWYCH 2017/2018
  PRZYBORY CZĘŚĆ PISEMNA 2018
  PRZYBORY CZĘŚĆ PRAKTYCZNA 2018
  EGZAMIN STYCZEŃ/LUTY 2018

Dla Ucznia
  Plany Nauczania 2016-2017
  Wykaz Podręczników 2017-2018
  ZDJĘCIA KLAS 2017/2018
  KONCEPCJA PRACY ZESPOŁU SZKÓŁ W GORZOWIE ŚLĄSKIM
  Regulamin wycieczki
  PLAN LEKCJI OD 23 KWIETNIA 2018

Dla Gimnazjalistów
  Nabór elektroniczny - VULCAN
  Kierunki Kształcenia 2018-2019
  OFERTA DLA GIMNAZJALISTÓW 2018-2019
  Terminarz rekrutacji 2017-2018
  Regulamin Rekrutacji 2017-2018 - TECHNIKUM

Dla Rodzica
  Dyżury Dyrektora
  Koncepcja pracy Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim

PROJEKT UNIJNY-„Praktyki zagraniczne szansa dla uczniow Zespolu Szkol
  PRAKTYKI ZAGRANICZNE 2013-2014

PROJEKT UNIJNY "Praktyki zagraniczne moja szansa na rozwój zawodowy"
  PRAKTYKI ZAGRANICZNE 2014-2015

PROJEKT UNIJNY-"Trening czyni mistrza-kreujemy przyszlosc zawodowa uczniow"
  OPIS PROJEKTU
  EUROPEJSKI PLAN ROZWOJU SZKOŁY ROK SZKOLNY 2015-2016
  REGULAMIN I KRYTERIA PROJEKTU
  FORMULARZ APLIKACYJNY
  LINK NA STRONĘ PROGRAMU OPERACYJNEGO WIEDZA EDUKACJA ROZWÓJ
  LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH
  ZEBRANIE - PRAKTYKI - KWIECIEŃ
  PRAKTYKI ZAGRANICZNE - KWIECIEŃ 2016
  PRAKTYKA AUSTRIA - CZERWIEC 2016
  ARTYKUŁY UPOWSZECHNIAJĄCE
  PREZENTACJE PODSUMOWUJĄCE PROJEKT

PROJEKT UNIJNY: Stawiamy na rozwoj zawodowy uczniow i nauczycieli ZS w Gorzowie Sl
  KOMUNIKAT
  OPIS PROJEKTU
  EUROPEJSKI PLAN ROZWOJU SZKOŁY
  PRAKTYKI MARZEC 2017 - TŻiUG i TUF
  DOKUMENTY
  SZKOLENIE LIPIEC 2017 - NAUCZYCIELE
  PRAKTYKI ZAGRANICZNE W NIEMCZECH – WRZESIEŃ 2017 - TMR
  ARTYKUŁY UPOWSZECHNIAJĄCE
  PREZENTACJE 2017
  PROTOKÓŁ REKRUTACJI - TMR
  PROTOKÓŁ REKRUTACJI - TUF
  PROTOKÓŁ REKRUTACJI - TŻiUG

PROJEKT UNIJNY: "Eksperyment - Najlepsza droga do wiedzy II"
  CEL PROJEKTU
  INFORMACJE O PROJEKCIE

PROJEKT UNIJNY - OPOLSKIE SZKOLNICTWO ZAWODOWE BLIZEJ RYNKU PRACY
  KSZTAŁCENIE ZAWODOWE 2013-2015
  Spotkanie robocze zespołu design thinking
  WYJAZD STUDYJNY DO POZNANIA
  Design thinking - FRYZJERKI
  NAGRANIE PŁYTY - OPOLE 2014
  WOJEWÓDZKIE ŚWIĘTO SZKOLNICTWA ZAWODOWEGO

Dla Nauczyciela
  Wzór listy wycieczki
  Regulamin wycieczki
  ORGANIZACJA MATURY W "NOWEJ FORMULE"
  SZKOLENIE ZESPOŁÓW NADZORUJĄCYCH 2016

Szkoly Dla Doroslych
  Nabór wrzesień 2017
  REGULAMIN REKRUTACJI KKZ
  REGULAMIN REKRUTACJI SŁUCHACZY
  STATUT LO DLA DOROSŁYCH
  STATUT SZKOŁY POLICEALNEJ DLA DOROSŁYCH
  REGULAMIN SAMORZĄDU SŁUCHACZY
  KARTA ZGŁOSZENIA KANDYDATA
  OPIS KIERUNKÓW - LO - SZKOŁY POLICEALNE
  KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
  PLANY ZAJĘĆ - SZKOŁY ZAOCZNE 2017 - 2018
  TERMINY ZJAZDÓW II SEMESTR 2017-2018
  Platforma e-learning

Multimedia
  Galeria 2007-2018
  Filmy

Kontakt ze Szkołą
Gorzów Śląski
ul. Byczyńska 9
Telefon:
(0-34) 3594 216


e-mail:
zs.gorzow@wp.pl
Last Seen Users
mpiasecka 1 day
jhubicki17 weeks
Piotr Krawczyk30 weeks
pacyfic_7750 weeks
Lexio81 weeks
malinka888166 weeks
inish00166 weeks
kupiecs189 weeks
klaudia smolarz199 weeks
kocik2200 weeks
Reklama

Projekt eTwinning

Ucz sie zawodu

Szko?a z Klas?

Nto Olesno

Stara Stronka

PLAN LEKCJI 09.04.2018

PLAN LEKCJI OD 9 KWIETNIA 2018

DLA UCZNIÓW



WIELKANOC 2018




PREZENTACJA W PSP W GORZOWIE ŚLĄSKIM

PREZENTACJA W PSP W GORZOWIE ŚLĄSKIM



W dniu 27 marca 2018 r. uczniowie naszej szkoły wraz z opiekunami zaprezentowali w PSP w Gorzowie Śląskim ofertę edukacyjną.
Uczniowie klas trzecich gimnazjum zapoznali się z kierunkami kształcenia, specyfiką zawodów oraz na stoiskach prezentujących poszczególne zawody mogli skorzystać z usług fryzjersko - kosmetycznych, degustować przygotowane przez uczniów smakołyki oraz spróbować swych umiejętności w prowadzeniu ciągnika rolniczego.

GALERIA ZDJĘĆ



ŚWIĄTECZNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

ŚWIĄTECZNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI



W dniu 23 marca 2018 roku wolontariusze Klubu Ośmiu uczestniczyli w zbiórce żywności zorganizowanej przez Stowarzyszenie "Janko Muzykant" z Praszki.
Dyżury w sklepie "Biedronka” w Gorzowie Śląskim pełnili: Oliwia Panek, Aleksandra Chomiakowska, Klaudia Pokorska, Sandra Nowak, Julia Jurczyk, Tobiasz Milde i Michał Kwaśny.

Wszystkim wolontariuszom serdecznie dziękuję!!!

Opiekun Klubu Ośmiu-
Anna Mularczyk



TARGI PRACY I EDUKACJI W OLEŚNIE - 2018

TARGI PRACY I EDUKACJI W OLEŚNIE


20 marca 2018 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach, na których prezentowane są oferty edukacyjne szkół ponadgimnazjalnych powiatu oleskiego, uczelni wyższych oraz oferty pracy w różnych branżach w kraju i za granicą. Targi przyczyniły się do promocji oferty edukacyjnej Zespołu Szkół wśród młodzieży gimnazjalnej, mieszkańców powiatu oleskiego oraz wszystkich odwiedzających. Kolorowe stoisko naszej szkoły przyciągało gimnazjalistów oraz osoby odwiedzające targi.

Dziękujemy nauczycielom i uczniom zaangażowanym w przygotowanie dekoracji, poczęstunku, oraz organizacji udziału naszej szkoły w targach.

GALERIA ZDJĘĆ




IV WOJEWÓDZKI KONKURS „REGIONALNE SMAKI”

IV WOJEWÓDZKI KONKURS „REGIONALNE SMAKI”


Konkurs kulinarny „Regionalne Smaki” w Opolu już za nami. W tym roku tematem były „Wielkanocne Dania w Nowoczesnej Odsłonie”. Podczas konkursu JURY było wielokrotnie zaskakiwane innowacyjnymi pomysłami uczestników konkursu, którzy dla przypomnienia dopiero uczą się w szkołach gastronomicznych na terenie województwa opolskiego.
W tym roku odbyła się już IV edycja tego konkursu. Z nadesłanych zgłoszeń z całego województwa do finału przeszło 13 zespołów.
Finał Konkursu Regionalne Smaki odbył się 20.03.2018r. w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu. Rywalizacja była bardzo zacięta, a poziom wyjątkowo wysoki .
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy IV TŻiUG: Kamila Kubalka i Daniel Bzdok. Opiekunem grupy była p. Magdalena Piasecka.

Przygotowana przez naszych uczniów potrawa to Pasztet z kaczych wątróbek z sosem żurawinowym - „KACZA INTRYGA”

Kamili i Danielowi dziękujemy za godne reprezentowanie szkoły.


GALERIA ZDJĘĆ

Magdalena Piasecka



XXIV AGROTECH KIELCE

XXIV AGROTECH KIELCE



W dniu 17.03.2018 słuchacze Kursu Kwalifikacyjnego Zawód ROLNIK wraz z opiekunami wzięli czynny udział w targach AGROTECH w Kielcach.

Rolnicza wiosna zaczyna się od targów AGROTECH - Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej w Kielcach to od 24 lat ulubione targi polskich rolników, nikogo nie trzeba przekonywać. Liczby mówią same za siebie, a statystyki odwiedzin kolejnych edycji wciąż rosną – ostatnia zakończyła się rekordem 71 250 osób.

Słuchacze mieli okazję zobaczyć ekspozycję zgromadzoną w 11 halach wystawienniczych oraz na terenie zewnętrznym.
XXIV AGROTECH to targi z plejadą światowych brandów i najlepszymi polskimi firmami. Wystawie towarzyszyła także ekspozycja sprzętu leśnego LAS-EXPO.

KILKA ZDJĘĆ

Opiekun:
Zbigniew Popczyk



„KURCZAK W DOMU I SZKOLE NIE TYLKO W ROSOLE”

SZKOLENIE I WARSZTATY
„KURCZAK W DOMU I SZKOLE NIE TYLKO W ROSOLE”



W dniu 15.03.2018r. Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie zorganizowała warsztaty kulinarne w naszej szkole w ramach projektu „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”. W zajęciach szkoleniowo – warsztatowych uczestniczyło osiemnastu uczniów z I, III i IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Zajęcia poprowadził Kamil Klekowski, szkoleniowiec w branży gastronomicznej jak i również szef kuchni renomowanej restauracji na Opolszczyźnie. Podczas zajęć zostały omówione tematy z zakresu wykorzystywania tradycyjnych i nowych technik w przygotowaniu potraw z różnych części kurczaka min. obróbka termiczna, metoda sous vide, wędzenie tradycyjne i alternatywne.

Uwieńczeniem warsztatów był oczywiście konkurs na najlepsze danie z kurczaka, które przygotowywały dwu i trzy osobowe zespoły. Podczas obrad komisji degustacyjnej pod przewodnictwem Kamila wyłoniono najlepszych przyznając miejsca I, II oraz III. Młodzież stanęła na wysokości zadania komisja konkursowa miała do podjęcia bardzo trudną decyzję, gdyż poziom był naprawdę wysoki.

Wszyscy uczestnicy oraz szkoła otrzymali nagrody rzeczowe oraz materiały promocyjne sfinansowane ze środków funduszu promocji mięsa drobiowego.

Lista laureatów:

I miejsce: „KURCZAK W KILKU ODSŁONACH NA JEDNYM TALERZU”
Wykonanie: Martyna Gawędzka , Patrycja Pałaszewska, Renata Żurek

II miejsce: „FILET Z KURCZAKA Z SAŁATKĄ Z PIECZONEJ DYNI ,SZPINAKU, KASZY PĘCZAK I ORZECHÓW WŁOSKICH”
Wykonanie: Sadło Wiktoria, Szczerbak Klaudia

III miejsce: „PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM DYNIOWYM Z PUREE KALAFIOROWO – BROKUŁOWE”
Wykonanie: Jaroń Aleksandra, Noga Paweł

Pozostałe dania:

- „KURCZAK SOUS-VIDE Z PUREE Z ZIEMNIAKÓW, PUREE Z DYNI I KOKTAJLEM DYNIOWYM”,
wykonanie: Ficner Kinga, Łuszczyna Martyna

- „FILET Z PIERSI KURCZAKA Z KANDYZOWANYMI ŚLIWKAMI SAŁATKĄ PUREE Z DYNI I CZEKOLADĄ”,”
wykonanie: Bąk Magdalena, Szymczykiewicz Wiktoria

- „RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ”,
wykonanie: Grabowska Wiktoria, Kluska Kinga

- „PIERSI KURCZAKA FASZEROWANE SZPINAKIEM”
Wykonanie: Żaneta Zadworna i Patrycja Podgórska

- „SMAŻONY KURCZAK Z PUREE Z DYNI I JAJKIEM PO BENEDYKTYŃSKU”
Wykonanie: Pigło Joanna, Kozioł Fabian, Kubiak Piotr

Z powyższych potraw zostanie przygotowana broszura kulinarna z recepturą oraz sposobem wykonania.

Panu Kamilowi i Krajowej Federacji Hodowców Drobiu i Producentów Jaj dziękujemy bardzo za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.

GALERIA ZDJĘĆ

KULISY POWIATU - ARTYKUŁ W GAZECIE

Magdalena Piasecka



XXVIII OLIMPIADA TEOLOGII KATOLICKIEJ

XXVIII OLIMPIADA TEOLOGII KATOLICKIEJ



XXVIII Olimpiada Teologii Katolickiej, której tegoroczna edycja nosi tytuł: ,,Pokój i nadzieja dla Europy w nauczaniu Benedykta XVI i Franciszka”- to konkurs przeznaczony dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych.

29 listopada 2017 r. odbyły się eliminacje szkolne, w których udział wzięło 126 uczniów z 21 zgłoszonych szkół ponadgimnazjalnych z diecezji opolskiej. Z tak licznego grona, do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowało się 26 uczniów, w tym dwoje z naszej szkoły: Daniel Kędziora – uczeń IV klasy oraz Wiktoria Sadło – uczennica klasy I.

Do etapu diecezjalnego, który miał miejsce 7 marca 2018r. na Wydziale Teologicznym Uniwersytetu Opolskiego w Opolu, z naszej szkoły przystąpił tylko Daniel Kędziora. Uczeń godnie reprezentował gorzowską placówkę, gdyż w etapie diecezjalnym uzyskał największą ilość punktów zajmując I miejsce. Tym samym będzie reprezentował w etapie ogólnopolskim zarówno Zespół Szkół jak i całą diecezję opolską.

Trzeci - ogólnopolski etap konkursu odbędzie się w dniach: 05-07.04.2018r. w Łodzi. Wtedy to każdą diecezję reprezentować będą 3 osoby, które w drugim etapie konkursu znalazły się na podium.

KILKA ZDJĘĆ

Opiekun:
Dominika Jama



MISTRZOSTWA MŁODYCH KELNERÓW

SUKCES NASZEJ UCZENNICY
W MISTRZOSTWACH MŁODYCH KELNERÓW



W dniu 13 marca 2018 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach odbyły się Mistrzostwa Młodych Kelnerów zorganizowane wspólnie ze Stowarzyszeniem Kelnerów Polskich. Gorzowskie technikum reprezentowała uczennica technikum żywienia i usług gastronomicznych - Renata Żurek.

Zmiana obrusa przy gościu, nalewanie gazowanych napojów czy serwowanie tortu – to tylko niektóre z konkurencji w których rywalizowali młodzi kelnerzy. Wcześniej jednak musieli wykazać się wiedzą praktyczną.Wydarzenie uświetniły pokazy - flambirowania i sztuki barmańskiej.

W Mistrzostwach brało udział 17 uczestników reprezentujących szkoły gastronomiczne z całej Polski. Nasza uczennica zajęła 5 miejsce, został doceniona i nagrodzona licznymi nagrodami. Zyskała szansę sprawdzenia swoich umiejętności w praktyce i zmierzenia się z najlepszymi.

Gorąco gratulujemy Renacie.

GALERIA ZDJĘĆ

Opiekun:
Izabela Błaszczyk



KERATYNOWE PROSTOWANIE WŁOSÓW

KERATYNOWE PROSTOWANIE WŁOSÓW



12 marca 2018 roku uczennice klas I-IV Technikum Usług Fryzjerskich uczestniczyły w warsztatach z zakresu KERATYNOWEGO PROSTOWANIA WŁOSÓW. Zajęcia przeprowadziła Pani Sandra Kubik - mistrz fryzjerstwa, posiadająca wieloletnie doświadczenie w zawodzie oraz uznanie wśród klientów.

Nasze uczennice miały możliwość poznania tajników popularnego wśród klientów zabiegu fryzjerskiego. Przyszłe fryzjerki, nie tylko mogły przyjrzeć się pracy doświadczonego fryzjera, ale także same zmierzyły się z wykonaniem zabiegu. Część dziewcząt skorzystała z zabiegu w charakterze modelek.
Wiedza i umiejętności zdobyte podczas zajęć w znacznym stopniu wzbogacą warsztat zawodowy uczestników.

Serdecznie dziękujemy Pani Sandrze za profesjonalne przeprowadzenie warsztatów, mając nadzieję na dalszą owocną współpracę.

KILKA ZDJĘĆ

Organizatorzy:
Anna Konarska, Aneta Wróblewska



Strona 2 z 89 < 1 2 3 4 5 > >>
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie



Rejestracja
Zapomniane hasło?
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

@jhubicki
DATA: 21/12/2017
No i proszę. Przed końcem 2017r. mamy 5 milionów odwiedzin strony

~pacyfic_77
DATA: 04/05/2017
ponad 4 miliony wejść na stronę smiley Brawo wy

@jhubicki
DATA: 22/07/2016
A teraz już 3 miliony wejść na stronę!!!

~pacyfic_77
DATA: 05/03/2015
mamy już ponad 1,5 miliona wejść smiley

~kocik2
DATA: 18/06/2014
witam)
po paru latach nieobecności tu widzę że szkoła się rozwija tak trzymać pozdrawiam

@jhubicki
DATA: 28/05/2014
No i niespodziewanie mamy ponad 1 milion odsłon naszej stronkismiley
(do sprawdzenia na dole strony)

~pacyfic_77
DATA: 12/03/2014
zapraszam na forum wszystkich zainteresowanych

@jhubicki
DATA: 16/02/2014
Co sądzicie o nowych kolorach na stronie?

~Lexio
DATA: 30/04/2013
witam troszkę odsłon od moich czasów przybyło smiley

@jhubicki
DATA: 06/04/2013
Tadam!!! 500000 odsłon strony za nami. Można sprawdzić na dole strony po prawej. Ciekawe kiedy będzie milionsmiley

Losowa fotografia
5418705 Unikalnych wizyt  |   Powered by powered by php-fusion v6.01.6 || EF IV by eXtreme Crew Š 2003-2005   |   Theme Excingomagus v1.20 Design by Nick56