Poniedziałek, Sierpień 19, 2019
Nawigacja
Menu
  STRONA GŁÓWNA
  JESTEŚMY NA FACEBOOK - u
  KULINARIA NASZEJ SZKOŁY
  HISTORIA SZKOŁY
  O SZKOLE
  PREZENTACJA SZKOŁY 2019 - 2020
  KADRA PEDAGOGICZNA
  SZUKAJ

NASZE KIERUNKI
  TMRiA -ROLNICTWO
  TŻiUG - GASTRONOMIA
  TUF - FRYZJERSTWO
  TPS - MECHANIK POJAZDÓW
  SZKOŁA BRANŻOWA I - STOPNIA

DOKUMENTY SZKOLNE
  PLAN IMPREZ I UROCZYSTOŚCI SZKOLNYCH 2018-2019
  PROGRAM PRACY SZKOŁY 2018-2019
  STATUT ZESPOŁU SZKÓŁ
  STATUT LO DLA DOROSŁYCH
  STATUT SZKOŁY POLICEALNEJ DLA DOROSŁYCH
  REGULAMIN RADY PEDAGOGICZNEJ
  REGULAMIN RADY RODZICÓW
  REGULAMIN SAMORZĄDU UCZNIOWSKIEGO
  REGULAMIN SAMORZĄDU SŁUCHACZY
  REGULAMIN BIBLIOTEKI

DLA MATURZYSTY
  PRZYBORY NA MATURĘ
  INFORMACJE DLA MATURZYSTÓW
  WAŻNE TERMINY DLA MATURZYSTÓW
  HARMONOGRAM EGZAMINÓW 2019

EGZAMIN ZAWODOWY - 2018/2019
  HARMONOGRAM EGZAMINÓW - STYCZEŃ 2019
  HARMONOGRAM EGZAMINÓW - CZERWIEC 2019

Dla Ucznia
  PLANY NAUCZANIA 2018-2019
  Wykaz Podręczników 2019-2020 GIMNAZJUM
  Wykaz Podręczników 2019-2020 SZKOŁA PODSTAWOWA
  ZDJĘCIA KLAS 2018/2019
  KONCEPCJA PRACY ZESPOŁU SZKÓŁ W GORZOWIE ŚLĄSKIM
  Regulamin wycieczki
  PLAN LEKCJI OD 20 MAJA 2019

Dla Rodzica
  Dyżury Dyrektora
  Koncepcja pracy Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim
  PLAN FINANSOWY 2018/2019
  Zestawienie wpłat na Radę Rodziów
  Zestawienie wydatków na Radę Rodziców

PROJEKTY UNIJNE:
  ZREALIZOWANE od 2013 - 2018
  REALIZOWANE od 2017 - 2020

Dla Kandydatów ZS Gorzów Sl.
  Nabór elektroniczny - VULCAN - GIMNAZJUM
  Nabór elektroniczny - VULCAN - SZKOŁA PODSTAWOWA
  OFERTA DLA GIMNAZJALISTÓW 2019-2020
  OFERTA DLA SZKÓŁ PODSTAWOWYCH 2019-2020
  NASZE KIERUNKI 2019/2020
  Terminarz rekrutacji 2019-2020
  Regulamin Rekrutacji 2019-2020 - TECHNIKUM - po gimnazjum
  Regulamin Rekrutacji 2019-2020 - TECHNIKUM - po szkole podstawowej

Dla Nauczyciela
  Wzór listy wycieczki
  Regulamin wycieczki
  ORGANIZACJA MATURY W "NOWEJ FORMULE"
  Szkolenie zespołów nadzorujących 2019

Szkoly Dla Doroslych
  Nabór wrzesień 2018
  REGULAMIN REKRUTACJI KKZ 2019-2020
  REGULAMIN REKRUTACJI SŁUCHACZY 2019-2020
  STATUT LO DLA DOROSŁYCH
  STATUT SZKOŁY POLICEALNEJ DLA DOROSŁYCH
  REGULAMIN SAMORZĄDU SŁUCHACZY
  KARTA ZGŁOSZENIA KANDYDATA
  OPIS KIERUNKÓW - LO - SZKOŁY POLICEALNE
  KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
  PLANY ZAJĘĆ - SZKOŁY ZAOCZNE 2018 - 2019
  TERMINY ZJAZDÓW II SEMESTR 2018-2019
  Platforma e-learning

Multimedia
  Galeria 2007-2019
  Filmy

PRZETARGI
  Linki do przetargów

Kontakt ze Szkołą
Gorzów Śląski
ul. Byczyńska 9
Telefon:
(0-34) 3594 216


e-mail:
zs.gorzow@wp.pl
Last Seen Users
mpiasecka 5 weeks
jhubicki15 weeks
Piotr Krawczyk18 weeks
pacyfic_77119 weeks
Lexio150 weeks
malinka888235 weeks
inish00235 weeks
kupiecs258 weeks
klaudia smolarz268 weeks
kocik2269 weeks
Reklama

Projekt eTwinning

Ucz sie zawodu

Szko?a z Klas?

Nto Olesno

Stara Stronka

POBÓR KRWI_KWIECIEŃ 2019

POBÓR KRWI


ZAPRASZAMY



"GÓRA GROSZA"

"GÓRA GROSZA"


Od początku stycznia trwała w naszej szkole akcja "Góra grosza", czyli zbiórka drobnych monet.

Do akcji włączyły się klasy:
I B- 35,00 zł
II B- 26,30 zł
I A-21,00 zł
IV A- 7,46 zł

W sumie zebraliśmy 6,5 kg monet, co dało kwotę 89,76 zł.
Pieniądze trafią do Towarzystwa Nasz Dom, które organizuje wakacje dla dzieci z Domów Dziecka i z rodzin zastępczych.

Wszystkim serdecznie dziękuję!!!

KILKA ZDJĘĆ

Opiekun Klubu Ośmiu- Anna Mularczyk



TARGI PRACY I EDUKACJI W OLEŚNIE

TARGI PRACY I EDUKACJI W OLEŚNIE


Zespół Szkół w Gorzowie Śląskim jak co roku brał udział w Targach Edukacji w Oleśnie. Oferta szkoły cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem uczniów trzecich klas gimnazjum oraz ósmych klas szkół podstawowych.

Uczniowie Zespołu Szkół częstowali gości targów edukacji pysznymi deserami, które przygotowali samodzielnie. W stoisku szkoły uczennice szkoły wykonywały piękne fryzury. Można było dowiedzieć się na czym polega nowoczesna technika w rolnictwie.

Szkoła prowadzi kształcenie w zawodach Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Usług Fryzjerskich, Technik Mechanizacji Rolnictwa i Agrotroniki oraz planuje uruchomić kierunek – TechnikPojazdów Samochodowych.

Ogromny sukces szkoły
Egzaminy zawodowe w sesji zimowej we wszystkich nauczanych zawodach – wynik 100 % zdawalności !!!

.



TARGI ROLNICZE AGROTECH W KIELCACH

TARGI ROLNICZE AGROTECH W KIELCACH


W dniu 15.03.2018 roku uczniowie klas Technikum Mechanizacji Rolnictwa i Agrotroniki wraz z opiekunami Tomaszem Chałupka i Marcinem Jelonkiem uczestniczyli w wycieczce przedmiotowe na targi AGROTECH.

Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej to ćwierć wieku historii i transformacji polskiego rolnictwa. Największe targi branży rolniczej w Europie Środkowo-Wschodniej, organizowane w halach wystawienniczych i największe w Polsce targi, spośród wszystkich branż gospodarki – już te dwa fakty czynią z targów AGROTECH w Kielcach miejsce, które każdy rolnik powinien obowiązkowo odwiedzić, by opłacalnie zarządzać swoim gospodarstwem!

.

Tomasz Chałupka



Teraz MY – KOBIETY!

Teraz MY – KOBIETY!


13 marca 2019 roku w bibliotece szkolnej odbyły się otwarte zajęcia integracyjne z elementami biblioterapii pod hasłem „Teraz My – KOBIETY”.
Celem zajęć była integracja grupy oraz poszukiwanie celu w życiu kobiety. Podczas zajęć uczennice klasy I TUF interpretowały cytaty znanych osobowości dotyczące kobiet oraz wyrażały swoją opinię na ich temat. Tworzyły mandalę z jabłek i czytały fragment tekstu „Jabłko” Bruno Ferrero.

Podsumowaniem zajęć była odpowiedź na pytanie: Dobre chwile w naszym życiu? - Czy potrafimy je zauważyć?

KILKA ZDJĘĆ

Baran Małgorzata



XXI KONKURS WIEDZY O POWIECIE OLESKIM

XXI KONKURS WIEDZY O POWIECIE OLESKIM


28 lutego 2019 roku w bibliotece odbyły się eliminacje szkolne XXI edycji Konkursu Wiedzy o Powiecie Oleskim. W konkursie wzięło udział 15 uczniów z klas I, II i III.

Do półfinału, który odbywać się będzie 22 marca 2019 roku w auli Zespołu Szkół w Oleśnie zakwalifikowali się:
- Konieczko Bartłomiej – klasa I TMRiA;
- Smorąg Natalia – klasa II TŻiUG;
- Milde Tobiasz – klasa III TMRiA.

Serdecznie gratulujemy!!!

KILKA ZDJĘĆ

Szkolna Komisja Konkursowa:
Baran Małgorzata
Pawlak Katarzyna



MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ JĘZYKA OJCZYSTEGO 2019

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ JĘZYKA OJCZYSTEGO 2019


21 lutego odbywa się Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego – coroczne święto ustanowione przez UNESCO w 1999 roku. Święto to ma w założeniu dopomóc w ochronie różnorodności językowej jako dziedzictwa kulturowego.

W tym roku w obchody święta włączyła się również biblioteka szkolna we współpracy z nauczycielami języka polskiego. W ramach obchodów zorganizowany został konkurs językowy dla uczniów klas czwartych.

Laureaci konkursu:
Klasa IV A:
- Kluska Kinga;
- Kiełbus Dominika;
- Piskorska Żaneta;
- Podgórska Patrycja;
- Jarosz Rafał.
Klasa IV B:
- Słowik Mariusz;
- Pietrzak Magdalena;
- Hajduk Damian;
- Knopik Maciej;
- Derbis Dawid;
- Siwik Aleksandra.

KILKA ZDJĘĆ

Baran Małgorzata
Pawlak Katarzyna
Popczyk Dorota



V WOJEWÓDZKI KONKURS "REGIONALNE SMAKI"

V WOJEWÓDZKI KONKURS „REGIONALNE SMAKI”


Konkurs kulinarny „Regionalne Smaki” w Opolu już za nami. W tym roku tematem był „Rok Daniela. Dary lasu …” .
Podczas konkursu JURY było wielokrotnie zaskakiwane innowacyjnymi pomysłami uczestników konkursu, którzy dla przypomnienia dopiero uczą się w szkołach gastronomicznych na terenie województwa opolskiego.

W tym roku odbyła się już V edycja tego konkursu. Z nadesłanych zgłoszeń z całego województwa do finału przestąpiło 15 zespołów.

Finał Konkursu Regionalne Smaki odbył się 19.03.2019r. w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu. Rywalizacja była bardzo zacięta, a poziom wyjątkowo wysoki .

Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły z klasy IV TŻiUG: Aleksandra Jaroń i Joanna Pigło oraz z klasy II TŻiUG: Wiktoria Sadło i Wiktoria Szymczykiewicz. Opiekunami grup były: p. Magdalena Piasecka i p. Izabela Błaszczyk.

Przygotowane przez naszych uczniów potrawy to "Dzikość w trzech odsłonach" oraz "Dzik na pomarańczowej chmurce". Na 15 miejsc udało nam się zająć 7 i 8 miejsce.

Oli, Joasi i obu Wiktoriom dziękujemy za godne reprezentowanie szkoły.

.

Izabela Błaszczyk
Magdalena Piasecka



EGZAMIN ZAWODOWY

WYNIKI EGZAMINU ZAWODOWEGO



Międzynarodowy Konkurs Fryzjerski

SUKCES NA MIĘDZYNARODOWYM KONKURSIE FRYZJERSKIM



Uczennica I klasy Technikum Usług Fryzjerskich Martyna Wosiewicz wraz z modelką Joanną Pigło zdobyła wysokie drugie miejsce w Międzynarodowym Konkursie Fryzjerskim „Wiosenne inspiracje”, który odbył się 13 marca 2019 r. w Opolu.

Poza zdobyciem II miejsca Martyna została wyróżniona przez mistrzynię Europy Panią Anna Zenkovską, która była pod wrażeniem pracy naszej uczennicy. Dzięki wyróżnieniu Martyna odbędzie szkolenie pod czujnym okiem mistrzyni w Juran Art School w Opolu.

Swoje umiejętności fryzjerskie Martyna doskonali w szkolnej pracowni pod okiem Pani Anny Konarskiej, gdzie też powstał pomysł na konkursową fryzurę.

Do konkursu przystąpiło 35 uczestników z całej Polski, Ukrainy i Słowacji.

W tym roku konkurs odbył się pod hasłem: „Pożegnanie zimy”. Zadaniem uczestników było stworzenie stylizacji inspirowanej zmieniającymi się porami roku – odchodzącą zimą oraz przywitaniem wiosny. Ocenie podlegała fryzura, makijaż oraz strój. Na wykonanie zadania było 120 minut, podczas których nie brakowała pracy. Jurorzy byli zgodni, iż w tym roku uczestnicy prezentowali wyjątkowo wysoki poziom.

W konkursie wzięła również udział uczennica kl III Technikum Usług Fryzjerskich Anita Morawiak wraz z modelką Roksaną Morawiak.

GALERIA ZDJĘĆ

Anna Konarska
Aneta Wróblewska



WARSZTATY GASTRONOMICZNE - DRÓB

SZKOLENIE I WARSZTATY
„KURCZAK W DOMU I SZKOLE NIE TYLKO W ROSOLE”



W marcu Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie zorganizowała po raz drugi w naszej szkole warsztaty kulinarne w ramach projektu „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”. W zajęciach szkoleniowo – warsztatowych uczestniczyło szesnastu uczniów z I, II i III klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Zajęcia poprowadził Kamil Klekowski, szkoleniowiec w branży gastronomicznej. Podczas zajęć zostały omówione tematy z zakresu wykorzystywania tradycyjnych i nowych technik w przygotowaniu potraw z różnych części kurczaka min. obróbka termiczna, metoda sous vide, wędzenie tradycyjne i alternatywne.

Uwieńczeniem warsztatów był oczywiście konkurs na najlepsze danie z kurczaka, które przygotowywały dwuosobowe zespoły. Podczas obrad komisji degustacyjnej pod przewodnictwem Kamila wyłoniono najlepszych przyznając miejsca I, II oraz III. Młodzież stanęła na wysokości zadania.

Wszyscy uczestnicy oraz szkoła otrzymali nagrody rzeczowe oraz materiały promocyjne sfinansowane ze środków funduszu promocji mięsa drobiowego.

Panu Kamilowi i Krajowej Federacji Hodowców Drobiu i Producentów Jaj dziękujemy bardzo za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.

.

Magdalena Piasecka



Strona 3 z 99 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie



Rejestracja
Zapomniane hasło?
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

@jhubicki
DATA: 21/12/2017
No i proszę. Przed końcem 2017r. mamy 5 milionów odwiedzin strony

~pacyfic_77
DATA: 04/05/2017
ponad 4 miliony wejść na stronę smiley Brawo wy

@jhubicki
DATA: 22/07/2016
A teraz już 3 miliony wejść na stronę!!!

~pacyfic_77
DATA: 05/03/2015
mamy już ponad 1,5 miliona wejść smiley

~kocik2
DATA: 18/06/2014
witam)
po paru latach nieobecności tu widzę że szkoła się rozwija tak trzymać pozdrawiam

@jhubicki
DATA: 28/05/2014
No i niespodziewanie mamy ponad 1 milion odsłon naszej stronkismiley
(do sprawdzenia na dole strony)

~pacyfic_77
DATA: 12/03/2014
zapraszam na forum wszystkich zainteresowanych

@jhubicki
DATA: 16/02/2014
Co sądzicie o nowych kolorach na stronie?

~Lexio
DATA: 30/04/2013
witam troszkę odsłon od moich czasów przybyło smiley

@jhubicki
DATA: 06/04/2013
Tadam!!! 500000 odsłon strony za nami. Można sprawdzić na dole strony po prawej. Ciekawe kiedy będzie milionsmiley

Losowa fotografia
7874300 Unikalnych wizyt  |   Powered by powered by php-fusion v6.01.6 || EF IV by eXtreme Crew Š 2003-2005   |   Theme Excingomagus v1.20 Design by Nick56