ZERO WASTE
Dodane przez mpiasecka dnia 11/01/2020 21:14:15

Warsztaty gastronomiczne "ZERO WASTE, czyli gotuję nie marnuję"

W naszej szkole odbyły się warsztaty gastronomiczne o tematyce "ZERO WASTE, czyli gotuję nie marnuję", których bohaterem był karp. W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy II, III i IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, a poprowadził je pan Kamil Klekowski- szef kuchni w Rybackiej Lokalnej Grupie Działania "Opolszczyzna". Warsztaty rozpoczęły się nauką filetowania karpia, a następnie uczniowie przygotowywali potrawy z karpia zgodnie z filozofią ZERO WASTE przedstawiając go w 3 odsłonach (karp smażony, pieczony i gotowany). Po przygotowaniu potraw, odbyła się ich prezentacja na talerzu. Na koniec warsztatów uczniowie otrzymali certyfikaty.
Szkolenie zostało sfinansowane przez Wojewódzki Urząd Pracy w Opolu.

Panu Kamilowi i Wojewódzkiemu Urzędowi Pracy dziękujemy bardzo za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.

GALERIA ZDJĘĆ

Magdalena Piasecka
Izabela Błaszczyk


Rozszerzona zawartość newsa