Wersja dla słabowidzących
Oferta dla absolwentów

WYJAZD UCZNIÓW NA TARGI GASTRONOMICZNE HORECA

10 listopada 2023 roku grupa 24 uczniów Technikum Gastronomicznego (klasy: 2 TŻiUG, 4 TŻiUG i 5 TŻiUG) wzięła udział w wyjeździe do Krakowa na 30. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Jest to ważne wydarzenie dla branży hotelarskiej i gastronomicznej w Polsce.

W programie tegorocznych targów znalazły się krajowe finały dwóch spektakularnych konkursów – Bocuse d’Or i Kawowych Mistrzostw Polski.

Zwiedzaniu towarzyszyły degustacje potraw, deserów oraz napojów przygotowywanych na oczach widzów. Dużym zainteresowaniem cieszyło się stoisko z jadalnymi owadami. Odwiedzający je mogli się dowiedzieć ciekawostek na temat hodowli owadów, a także skosztować suszonych szarańczy oraz świerszczy.

Opiekunowie:

Magdalena Piasecka – Gwoździewicz

Lena Jerzyk