Wersja dla słabowidzących
Oferta dla absolwentów

CZWARTE ZAJĘCIA Z PROJEKTU - KUCHNIA FRANCUSKA

W dniu 12 marca 2022 r. odbyły się czwarte, i już ostatnie zajęcia pozalekcyjne z cyklu „ Kuchnie różnych narodów” realizowane w ramach projektu unijnego „Kształcimy kompleksowo i nowocześnie”.

Uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół w Gorzowie Śląskim przygotowywali potrawy KUCHNI FRANCUSKIEJ: Krewetki po Francusku, Placek Lotaryński, Ratatouille, Creme Brulee, Makaroniki.

Kuchnia francuska to kuchnia na której wzorują się niemal wszystkie kuchnie europejskie. Uważana jest za niedościgniony kulinarny ideał. Wielu szefów kuchni właśnie we Francji zdobywa pierwsze kulinarne szlify, szkoląc się u tamtejszych mistrzów kuchni lub uczestnicząc w kursach w prestiżowych szkołach.

Magdalena Piasecka - Gwoździewicz