Wersja dla słabowidzących

Warsztaty gastronomiczne "CZAS NA RYBĘ"

W naszej szkole 7 września 2021 odbyły się warsztaty gastronomiczne o tematyce "CZAS NA RYBĘ", których bohaterem był karp oraz pstrąg. W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy II, III i IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, a poprowadził je pan Kamil Klekowski - Edukacja od kuchni. Warsztaty rozpoczęły się nauką filetowania karpia oraz pstrąga, a następnie uczniowie przygotowywali potrawy z tych ryb przedstawiając je w różnych odsłonach. Po przygotowaniu potraw, odbyła się ich prezentacja na talerzu.

Na koniec warsztatów uczniowie otrzymali certyfikaty.

Warsztaty dofinansowane były ze środków PO Rybactwo i Morze w ramach projektu współpracy z Stowarzyszenie Dolina Karpia.

Panu Kamilowi serdecznie dziękujemy za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.

Małgorzata Baran

Izabela Błaszczyk

Magdalena Piasecka