WARSZTATY „CZAS NA RYBĘ” DLA UCZNIÓW KLAS GASTRONOMICZNYCH
21 marca w pierwszy dzień wiosny uczniowie Zespół Szkół w Gorzowie Śląskim spędzili go nie na wagarach, lecz w sali gastronomicznej. I jak przystało na wiosnę było energetycznie i kolorowo. Wspólnie z Edukacja od kuchni - Kamil Klekowski uczniowie przypomnieli sobie zasady obróbki ryb, a następnie eksperymentowali z rybnymi smakami. We warsztatach uczestniczyli uczniowie II, III i IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Na koniec warsztatów uczniowie otrzymali certyfikaty.
Szkolenie Czas na rybę zostało dofinansowane z PO Rybactwo i Morze w ramach projektu realizowanego z Lokalna Grupa Działania "Owocowy Szlak" .
Panu Kamilowi serdecznie dziękujemy za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.
Małgorzata Baran
Izabela Błaszczyk
Magdalena Piasecka - Gwoździewicz