Wersja dla słabowidzących

WARSZTATY KELNERSKIE – STOPIEŃ PODSTAWOWY I ZAAWANSOWANY

17 i 18 marca 2021 roku w naszej szkole po raz szósty odbyły się Warsztaty Kelnerskie „Obsługa Gościa w Restauracji” poziom podstawowy oraz po raz pierwszy poziom zaawansowany prowadzone przez pana Jana Jakimowicza. W 6 godzinnych warsztatach uczestniczyło 27 osób ( z klas: I , II, III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych) podzielonych na grupy. Oczywiście warsztaty odbyły się w pełnym reżimie sanitarnym.

Warsztaty miały na celu doskonalenie umiejętności i podnoszenie poziomu wiedzy. Oparte były na prezentacji i ćwiczeniach. W programie warsztatów znalazły się takie zagadnienia jak:

  • Organizacja restauracji
  • Organizacja pracy na stanowisku Kelner
  • Przygotowanie sali restauracyjnej do obsługi Gości
  • Podstawowa znajomość obsługi
  • Enologia – wina
  • Serwowanie wina, dekantacja
  • Zachowania kelnera podczas obsługi gościa
  • Charakterystyka systemów kelnerskich
  • „Room service” – technika pracy kelnera

Po zakończeniu kursu każdy uczestnik otrzymał branżowy CERTYFIKAT w języku polski i angielskim potwierdzający udział w warsztatach „OBSŁUGA GOŚCIA W RESTAURACJI”.

Panu Janowi bardzo dziękujemy za profesjonalne przeprowadzenie szkolenia i liczymy na dalszą współpracę.

Magdalena Piasecka