Warsztaty gastronomiczne "CZAS NA RYBĘ"
W naszej szkole 7 września 2021 odbyły się warsztaty gastronomiczne o tematyce "CZAS NA RYBĘ", których bohaterem był karp oraz pstrąg. W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy II, III i IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, a poprowadził je pan Kamil Klekowski - Edukacja od kuchni. Warsztaty rozpoczęły się nauką filetowania karpia oraz pstrąga, a następnie uczniowie przygotowywali potrawy z tych ryb przedstawiając je w różnych odsłonach. Po przygotowaniu potraw, odbyła się ich prezentacja na talerzu.
Na koniec warsztatów uczniowie otrzymali certyfikaty.
Warsztaty dofinansowane były ze środków PO Rybactwo i Morze w ramach projektu współpracy z Stowarzyszenie Dolina Karpia.
Panu Kamilowi serdecznie dziękujemy za możliwość pogłębiania przez naszą młodzież wiedzy gastronomicznej.
Małgorzata Baran
Izabela Błaszczyk
Magdalena Piasecka