MŁODZIEŻ NA PRAKTYKACH W NIEMCZECH
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Poniżej przedstawiamy fotorelację z pierwszego tygodnia praktyk uczniów III i IV klas TŻIUG we Frankfurcie nad Odrą. Podczas praktyki uczniowie nauczyli się między innymi filetowania ryb i pomarańczy, wypieku różnego rodzaju pieczywa oraz poznali tradycyjną i regionalną kuchnię Niemiec. Ten tydzień upłynął praktykantom bardzo szybko i przede wszystkim pracowicie.
Każdego dnia przyrządzane były śniadania, przystawki, zupy, dania główne i desery na bazie różnych produktów. Uczniowie mieli także możliwość poznania zagadnień z zakresu gastronomii w języku niemieckim. Przed uczniami kolejny tydzień nauki zawodu, a tym samym kolejne, nowe wyzwania.
Już niedługo opublikujemy kolejną fotorelację, dlatego już teraz zapraszamy do śledzenia profilu naszej szkoły.
TECHNIKUM USŁUG FRYZJERSKICH
Uczniowie podczas praktyk zagranicznych w Izbie Rzemieślniczej we Frankfurcie nad Odrą.
Podczas zajęć uczniowie poznają różne techniki obcięcia długich i krótkich włosów. Ponadto uczą się sposobów farbowania i układania włosów damskich jak i męskich.
TECHNIKUM MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI